Kleine kinderen leren al spelend. Eerst met voorwerpen die voor handen zijn zoals hun speelgoed of de schoenen die ze op de gang vinden. Hoe groter ze worden, hoe meer ze kunnen en hoe complexer hun spel. Rond een jaar of 3/4 zijn ze eraan toe om een eenvoudig spelletje te doen zoals memorie. Ook op de basisschool gaan die spelletjes verder. Tot groep 3. Dan begint het ‘serieuze schoolwerk’ en moeten kinderen gaan leren schrijven en lezen en moeten ze woordjes leren.

Maar juist vanaf die groep is het goed om regelmatig spellen te blijven spelen. Met een spel oefen je kennis zoals rekenen en taal. Ook stimuleer je vaardigheden zoals samenwerken, creatief denken en problemen oplossen. Het spellenaanbod is tegenwoordig gigantisch en voor elke leeftijdsgroep, ieder interessegebied en iedere moeilijkheidsgraad is er wel een spel te vinden. Ik neem je in deze workshop mee in de wereld van de krachtige spellen.

Wat heb je eraan?

Als je kind nu thuiskomt met de mededeling dat ze extra moet oefenen voor een vak, weet jij welk spel je in kan zetten. Je kent nu de educatieve power van spellen! Jouw kind hoeft thuis nooit meer van die saaie werkbladen te maken: jij zet een spel op tafel waarmee je kind én jij al spelend slimmer worden .

Praktische info

Aantal deelnemers: 3

Wanneer:

vrijdag 10 juli 10.00 uur

woensdag 15 juli 10.00 uur

Wie is Marion Siemonsma eigenlijk?

Deze enthousiaste vrouw is gek op bordspellen! Ze schrijf over spellen en hoe je ze inzet voor educatieve doelen. Ze gebruikt spellen in haar eigen lessen en verzorgt regelmatig spellenmiddagen op de school van haar zoon. Op haar website Pen-en-pion.nl komen haar spellenkennis, onderwijsachtergrond en schrijfverslaving samen in het Kenniscentrum Spel. Daarnaast geeft Marion lessen Nederlands aan anderstaligen.

Kies 3 workshops voor €75 uit het hele aanbod. Reserveer ze hier.