Femcademy versterkt vrouwen

Femcademy zet in op een inhaalslag: wij willen vrouwen versterken. Waarom? Er is nog steeds ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. We zien dagelijks voorbeelden van deze ongelijkheid. Ze ontstaat door onderliggende, onbewuste patronen. Die ongelijkheid zien we in ons werk, op televisie of op de plaatjes van bijvoorbeeld LEGO-dozen. Het schuurt en daardoor weten we dat het nodig is wat we doen.

Wij willen dat vrouwen eerder, beter, als volkomen gelijkwaardig gezien worden. Om dat voor elkaar te krijgen bieden wij ontwikkeling. In de breedste zin van het woord. Wij willen het zelfvertrouwen van vrouwen ontwikkelen, en hun vaardigheden. Wij vinden dat je opleiding en inzichten nodig hebt om je volledig te kunnen ontplooien. Inzichten in patronen bijvoorbeeld.

Femcademy versterkt vrouwen door in te zetten op verschillende thema’s. Wij versterken hun mondelinge en schriftelijke communicatieskills. Ook zien wij al de rollen die vrouwen hebben en hoe zij daar mee worstelen, daarom besteden we ook aandacht aan zelfzorg en ontspanning. Natuurlijk zetten we in op vrouwelijke energie en overdracht van vrouwenkennis. Kennis over cycli en overgang horen daar vanzelfsprekend bij. Wij bieden ook opleiding op traditioneel ‘mannelijke thema’s’, zoals leidinggeven. Hoe werk je als vrouw in een mannelijke setting? Wat is jouw kracht in een wereld van testosterongestuurde competitie?

Wij gaan niet de barricaden op. Onze strijdbaarheid zit ‘m in opleiden. In een vrouwelijke setting. Steeds voor en door vrouwen.

Luister hier waarom: