Stel je voor...

Je wilt jezelf vanuit overtuiging feminist noemen. Omdat het geen scheldwoord meer is. En omdat je voor gelijkwaardigheid bent. Je wilt meedoen aan het maatschappelijk debat of op je werk bijdragen aan diversiteitsbeleid. Omdat je vindt dat dingen eindelijk echt moeten veranderen. Je wilt daarbij kunnen terugvallen op steekhoudende argumenten en je niet omver laten blazen door frames als ‘deeltijdprinsesjes’.

Herken je dit?

Maar verder dan de Dolle Mina’s en ‘Er is een land waar vrouwen willen wonen’ kom je eigenlijk niet. Wat zijn de grondslagen en hoofdargumenten van het feminisme? Welke stromingen zijn er? Waar positioneer jij jezelf? En waar vind je meer informatie?

Daarom deze workshop!

Deze workshop is een snelcursus feminisme. We nemen de grondbeginselen en hoofdstromingen door met een aantal ethische dilemma’s als voorbeelden. Ook krijg je zicht op feministisch academisch gedachtegoed in verschillende wetenschappelijke disciplines. En je leert de belangrijkste internationale feministische wetenschappers kennen. Zodat je je in je dagelijkse dialoog gesteund weet door grote denkers.

Praktische info

Combineer deze workshop met een workshop uit dezelfde categorie of uit een van de andere 5 categorieën.

Aantal deelnemers:

Er is voor deze workshop geen maximaal aantal deelnemers.

Wanneer:

Vrijdag 2 juli sloten de online deuren van Femcademy’s Zomerfestival. Maar we zijn nog niet klaar! We smeden plannen voor meer workshops en masterclasses, ook op locatie. In de tussentijd blijven we jullie opzoeken en inspireren via LinkedIn, Facebook en Instagram. Tot ziens bij Femcademy! 

Wie is Leontine Tacoma eigenlijk?

Trainer Leontine Tacoma is sociolinguïst en gender- en generatiespecialist. Zij helpt organisaties hun klantcommunicatie te updaten naar de 21e eeuw. Zij is auteur van Dat klopt! Zakelijke communicatie voor iedereen. En van Duidelijke taal. Ook voor juristen!

'If you stand for equality, then you’re a feminist. Sorry to tell you.' Emma Watson
Boekentip van Leontine
We Should All Be Feminists (auteur: Chimamanda Ngozi Adichie)

KLIK HIER OM JE TICKET TE RESERVEREN

Kies 3 workshops voor € 95

Geen evenementen gevonden!